Professionelt faldsikringsudstyr i god kvalitet minimerer risikoen for uheld

På enhver byggeplads er træning og sikkerhed essentielle elementer. Lige meget om du som entreprenør skal vælge nye hjul, taljer med radiostyring eller personligt faldsikringsudstyr, er det af den grund essentielt, at du til enhver tid overvejer de aktuelle sikkerhedsbehov nøje, inden du eksempelvis investerer i dine nye taljer. God planlægning foruden instruktion til alle på både større og mindre byggepladser er den optimale måde at reducere faren for arbejdsulykker på. Dertil bør alle taljer per definition anvendes rigtigt, og de bør være vedligeholdt samt efterset efter alle kunstens regler.

Når du vælger personlige faldsikringsudstyr til dine medarbejdere, vil der være en lang række faktorer, som du som arbejdsgiver som udgangspunkt altid skal tage højde for. Ulykker forårsaget af fald er nemlig nogle af de de mest dødbringende på byggepladser. Hver gang du anskaffer forskelligt faldsikringsudstyr til arbejdsmændene skal du derfor sikre, at faldsikringsudstyret først og fremmest er godkendt til de reelle forhold ud fra EU’s foreskrifter. Ydermere skal al individuelt faldsikringsudstyr underkastes et eftersyn med et års mellemrum og skiftes ud med noget nyt efter 4-6 år, idet den gennemsnitlige levetid for de fleste slags faldsikringsudstyr er dette tidsrum i praksis.

Der er ydermere adskillige forhold, der er værd at overveje hvis du skal finde frem til hvilke af de forskellige slags gummi hjul, som vil opfylde alle krav i dit byggefirma på optimal vis. Først og fremmest kan du med fordel vurdere, om de nye apparat hjul udelukkende vil være i brug sjældent, eller om de skal kunne modstå slitage fra en uafbrudt brug. Det vil nemlig have stor betydning for hele apparaturets levetid såvel som dets anvendelighed for medarbejderne, hvilke sværlast hjul, du køber til dit firma og disses belastningsstyrke.

Er det i stedet nye taljer, som du som hovedentreprenør skal udvælge til dit entreprenørfirma, findes der flere forskellige taljer at vælge imellem. Du kan f.eks. anskaffe hånddrevne eller automatiske taljer med stor eller lille løftekapacitet på baggrund af, hvad der er i tråd med de ansattes behov i dit byggefirma. Derfor skal du til enhver tid sikre, at du får den rette rådgivning, førend du investerer i taljer. Hvad enten du som arbejdsgiver står over for at skulle købe personligt faldsikringsudstyr til arbejdsmændene, taljer med radiostyring eller nye transport hjul til din byggevirksomhed gælder behovet for en professionel rådgivning indlysende nok til enhver tid.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>